Siirry suoraan sisältöön

Muutama sananen minusta

Ne teistä, jotka tunnette minut aiemmista yhteyksistä joko henkilökohtaisesti tai ”mutkan kautta”, tiedätte sen kuka, mikä ja millainen ihminen olen. Tiedätte vahvuuksistani ja heikkouksistani, tunnette kirjoitusteni kautta suuren osan menneisyyttäni, surujani ja kipupisteitäni, siinä missä itselleni tärkeitä ihmisiä, asioita ja luonnollisesti myös joitakin elämäni ilonaiheita.

Julkaisin tämän alla olevan tekstin rungon alunperin Ihmistä Etsimässä -blogini kirjoittajaesittelynä hieman yli kaksi vuotta sitten, mutta koska silloin kirjoittamani pitää olennaisilta osin vieläkin paikkaansa, päätin tuoda osia siitä myös tähän tekstiini. Aloitetaan siis.

Kuka minä olen, mikä minä olen?

Olen vanha ja nuori. Vahva ja heikko. Suuri ja pieni.

Periaatteessa aivan tavallinen, keski-ikäinen suomalainen mies. Mies, johon saattaisit törmätä joka päivä aivan missä tahansa.

Toisaalta koen olevani aivan tavalliseksi suomalaiseksi mieheksi myös hyvin epätavallinen: reilun tunteellinen ja tunteva, puhuva, kommunikoiva, kirjoittava, keskusteleva ja – mikä on itselleni ollut koko elämäni kaikkein tärkeintä – pidän aina kiinni lupauksistani.

Tuota samaa avoimmuutta ja rehellisyyttä olen aina edellyttänyt myös kaikilta elämäni ihmisiltä, joskus paremmalla, useimmiten huonommalla menestyksellä. Edellyttäminen kun tarkoittaa käytännössä hyvin harvoin saamista, aivan yhtä vähän kuin ehdottaminen, toivominen, pyytäminen tai (hyi helvetti sentään) anominen. Avoimmuus ja rehellisyys tulevat aivan pyytämättä ja automaattisesti jos ovat tullakseen, suora valehteleminen ja kusetus vain näyttävät olevan etenkin nuorempien sukupolvien normaali ja hyväksytty toimintatapa paitsi silloin, jos joku jää kiinni ”muunnellusta totuudesta” tapavalehtelijalle itselleen, jolloin tuomio tulee ympäri korvia ja voimalla.

Mainittakoon tässä yhteydessä myös sellainen kuriositeetti, että käytännössä kaikki tärkeimmät naiset elämässäni lapsuudestani lähtien ovat olleet Skorpioneja, niin äärihyvässä kuin ääripahassakin. Enkeleitä ja saatanoita, joskus jopa samaan aikaan. Tuo ei voi olla sattumaa”, sanoo joskus hieman astrologiankin suuntaan kurotellut aurinko-Leijona, nouseva Rapu.

Tämänkertaisen elämäni haaste on selvästikin yrittää selvittää feminiini-Skorpionin syvin olemus. On kokonaan toinen asia pääsenkö tuossa puusta pitkään ja mitä se minulta vaatii, jokainen heistä kun on samanlainen, erilainen.

Yksi puukottaa selkään niin että veri roiskuu, toinen sitoo ja parantaa haavat ja rakastaa takaisin elävien kirjoihin, kolmas lupaa ja lupaa mutta kääntää sen jälkeen takkia niin ettei silmä ehdi reagoida ja neljäs vehtaa selkäsi takana koko muun maailman kanssa, vaihtoehtopuuhailuna, sateisten, tylsien päivien ohjelmanumerona, omansa ja muiden nautinnon maksimoiden ja sinut aktiivisesti unohtaen. Variaatioiden lista on loputon, ota siinä noista sitten selvää. Ehkä etsimäni lopullinen totuus onkin juuri siinä.

Jätetään nyt kuitenkin nuo elämäni kaksi muusaa ja palataan takaisin tuotoksiini.

Mitä kirjoituksiini tulee, niin kaikki menneisyyden, tämän hetken ja tulevaisuuden, olevaisuuden ja olemattomuuden ilmenemismuodot esiintyvät teksteissäni. En välttele mitään aiheita tai genrejä, en tabujakaan, kirjoitan siitä, mikä milloinkin tuntuu minusta oikealta. Julkaisen tekstejä, jotka puhuttelevat itseäni.

Toisaalta olen iloinen myös siitä, jos joku teistä lukijoista löytää teksteistäni jotain nautittavaa, ihastuttavaa ja vihastuttavaa, jotain kierroksia nostattavaa, hymyilyttävää, ehkä joskus jotain liikuttavaakin. Yhtymäkohtia omaan elämäänsä, sen tunne- ja kokemuspalettiin. Elettyyn, sisäistettyyn, koettuun.

Elävässä elämässä arvelen olevani minut henkilökohtaisesti tunteville jotain aivan muuta kuin tämän Vedenjakajalla -blogini kertojan ääni. Minä olen kuitenkin se mikä olen, niin ihmisenä kuin kirjoittajanakin. Ottakaa tai jättäkää.

Toivottavasti löydätte teksteistäni kaiken sen mitä haluatte ja senkin mitä ette osaa vielä edes odottaa, saati ymmärtäisitte haluta. Kaikki on täällä valmiina teitä varten.

Olette kaikki sydämellisesti tervetulleet syventymään teksteihini Vedenjakajalle,

IE

Kuva: Leolo212 / Pixabay (muokattu)