Siirry suoraan sisältöön

Rakkauden haudalla

Lähes päivälleen vuosi sitten seisoin Ihmistä Etsimässä -blogini haudalla jättämässä hyvästejä neljälle vuodelle elämästäni.

Niille vuosille, joina ainoa tapa taistella pahuutta, pinnallisuutta ja ulkolkultaisuutta vastaan oli sanoittaa sitä näkyväksi eri ilmenemismuodoissaan. Niille vuosille, joina ainoa tapa saada äänensä kuuluville oli avata sydämensä ja huutaa tuskansa, kokemuksensa ja tunteensa ilmoille ja lukijoiden ymmärrykseen blogien kautta.

Nyt, vuotta myöhemmin, palaan blogien hautausmaalle ja istahdan hetkiseksi penkille muistelemaan elämäni tapahtumia ja ihmisiä. Olleita ja menneitä sekä heitä, joilla on vielä tälläkin hetkellä sija elämässäni ja sydämessäni.

Viimeinen vuosi on opettanut itselleni paljon.

Se on opettanut sen tosiasian ymmärtämistä, että mikään ei synny tyhjästä eikä katoa lopullisesti koskaan. Kaikesta kokemastamme ja kanssaihmisistämme jää meihin aina pysyvä jälki. Liian usein arpi.

Paitsi että olen vapautunut suuresta osasta sydämeni raskainta painolastia, niin toisaalta nyt jos koskaan tiedän myös mitä on olla kirjoittajana erakko, somealgoritmien ja hätkähdyttävän monien Ihmisten aktiivisesti unohtama. Minä en ole kuitenkaan unohtanut teitä rakkaat brutukseni, kuinka voisinkaan.

Laajemmalle lukijakunnalle olen aina ollut olemassa ainoastaan silloin, kun olen suoltanut ilmoille tekstejäni tasaisin väliajoin. Herätellen haastavilla otsikoilla, hemmotellen raastavilla sanavalinnoilla, painavilla ajatuksilla. Hellien huutomerkeillä, kutitellen kysymysmerkeillä.

Yksi kauneimmista, joskin toisaalta myös kovimmista opetuksista on ollut se, että elämässäni on loppujen lopuksi ollut aina vain kourallinen ihmisiä, joille minä, elämäni ja tarinani olemme koskaan merkinneet mitään. Kaikki muut ovat tulleet ja menneet.

Te sydämestäni rakastamani siunattu, ihana kourallinen. Kaunis kiitos teille kaikille siitä että olette, kiitos jokaiselle.

Vedenjakajalla,

IE

Kuva: stux / Pixabay

Vedenjakajalla Facebookissa: https://facebook.com/Vedenjakajalla

Vedenjakajalla Instagramissa: https://instagram.com/vedenjakajalla

Vedenjakajalla-kotisivu: https://vedenjakajalla.fi