Siirry suoraan sisältöön

Välietappi

Verratessani Ihmistä Etsimässä -itseäni Vedenjakajalla -itseeni niin ihmisenä kuin kirjoittajanakin, tunnen olevani tällä hetkellä paremmassa paikassa ja toisenlaisessa tunneviitekehyksessä, kuin missä olin viime vuoden kesästä IE-blogini päättymiseen saakka tämän vuoden maaliskuussa. Sisäinen välietappi kaiken tapahtuneen läpikäynnissä, jotenkin noin tilanteeni nyt itsessäni näen ja koen.

Etenkin eräs moniosaava Valoisa Ystäväni on ollut itselleni tässä tilanteessa korvaamaton apu ja tuki.

On ollut yksi asia ymmärtää kaikki tapahtunut ja tehdä itsessääni töitä käsitelläkseen kaikkea kokemaansa, mutta toisaalta on täysin oikein ja jopa terveellistäkin muistaa se, mitä kautta kanssaihmisten ilkeys, itsekkyys ja välinpitämättömyys pääsevät usein vaikuttamaan elämäämme.

Se ei tapahdu niiden ihmisten kautta joiden tiedämme olevan tavalla tai toisella meitä vastaan, koska tiedämme suhtautua heihin tarpeellisella varauksella, vaan niiden kautta joita rakastamme ja jotka ovat meille tärkeitä. Niiden, joista on tullut ehkä vuosien aikana osa elämäämme ja joilta olemme aina toivoneet ja odottaneet kaikkein eniten. Silloin kun suojauksemme on alhaalla, on loukkaamisemme ja vahingoittamisemme kaikkein helpointa ja sen ovat tietyt tahot aina tienneet.

Sen muistaminen, että halusi aina uskoa sydämessään joistakin elämänsä ihmisistä vain parasta kunnes sai huomata avoimmuuden ja luottamuksen tuoneen vain pelkkiä pettymyksiä ja tuskaa, tuntuu pahalta. Tiedän, että tuo täytyy vain potea läpi ja että aikanaan myös tuo tuska vaimenee kadotakseen kerran kokonaan.

Kaikesta huolimatta hyville, rehellisille ja avoimille ihmisille on elämässäni tilaa aina, vielä nytkin. Vastedes olen kuitenkin moninkertaisesti aikaisempaa tarkempi siitä kuka ja minkä piirien ihminen minua lähestyy ja millä tavalla. Toipuminen jatkukoon.

Ja kun tekstini alussa mainitsin välietapit, niin onhan tällä kirjoituksella myös toisenlainen funktio.

Välietappi on nimittäin 10. julkaisuni tällä blogitilillä ja sen mukana voin nyt pyytää Vedenjakajalla -blogini lisäämistä www.blogit.fi -sivuille. Tuloksena toivottavasti lisänäkyvyyttä ja huomiota myös laajemmissa lukijapiireissä, mikä ei ole koskaan pahitteeksi – omaehtoinen lukijoiden hankkiminen rajoitetuissa ympyröissä kun on usein saavutettujen lukijoiden, seuraajien ja tykkäilijöitten lukumäärän kannalta suhteellisen haastavaa.

Katsotaan mitä on tulollaan seuraavaksi. Aika näyttää.

Vedenjakajalla,

IE

Kuva: TambiraPhotography / Pixabay (muokattu)

Vedenjakajalla Facebookissa: https://facebook.com/Vedenjakajalla

Vedenjakajalla Instagramissa: https://instagram.com/vedenjakajalla