Siirry suoraan sisältöön

Ja tapahtuu niinä päivinä…

Ja tapahtuu niinä päivinä, että raihnainen vanha vuosi raahautuu oman osuutensa loppusuoralle, siinä missä uusi jo odottelee viestikapulaa malttamattomana.

”Nyt helvetti vauhtia, kääkkä!”, huutaa ylimielinen, omaa nuorta voimaansa ja kyvykkyyttään täynnä oleva nilkki rinnassaan numero 2024 maaliin hitaasti kiiruhtavalle. ”Ei minulla ole aikaa odotella sinua!” Repii tylysti viestikapulan tulijan kädestä ja syöksyy radalle rinta rottingilla, kituset täynnä nuoruuden ylimielisyyttä ja kaikkitietävyyttä.

Haastattelija siinä maalissa viimeisiään vetelevältä vanhukselta utelemaan: ”Miltä nyt tuntuu? Mitä jäi mieleen matkaltasi vuonna 2023?” Ei ehdi vanhus ennen viimeistä henkostaan vastaamaan, jäävät syvällisimmät ajatukset jakamatta suorassa lähetyksessä. Kaikki vuoden aikana opittu ja omaksuttu unohtuu, niin hyvä kuin se vähemmänkin.

Tervetuloa vuosi 2024, vaikka saavuthan sinä kuokkavieras joka tapauksessa toivotamme sinut tervetulleeksi tai emme.

Tiedämme kyllä että paskimpasi lapioit niskaamme joka tapauksessa, kun vain toisit meille sen kaiken vastapainoksi edes vähän jotakin hyvää. Ropposellisen rakkautta, hyppysellisen terveyttä, hippusen himoa ja koko maailmalle rajattomasti ymmärrystä, anteeksipyyntöjä ja anteeksiantoa syvältä sydämestä.

Aina saa toivoa. Kai.

Vedenjakajalla,

IE

Vedenjakajalla Facebookissa: https://facebook.com/Vedenjakajalla

Vedenjakajalla Instagramissa: https://instagram.com/vedenjakajalla

Vedenjakajalla-kotisivu: https://vedenjakajalla.fi