Siirry suoraan sisältöön

Niinhän kaikki tekevät

Niinhän kaikki tekevät

Tiedätte varmaan ihmistyypin – se on hän, joka kusettaa kanssaihmisiään joka asiassa oman etunsa maksimoidakseen. Hän kuuluu heihin, jotka perustelevat kaiken toimintansa, kylmyytensä ja usein suoranaisen pahuutensakin lausahduksella: ”Niinhän kaikki tekevät.”

Hän valehtelee, pettää, repii sydämiä, varastaa sieluja, pimittää kaiken totuuden itsestään kanssaihmisiltään pyrkien näyttelemään maailmalle niin täydellistä kuin mahdollista – usein jopa onnistuen. Puukottaa kuitenkin selkään minkä puukkonsa teroittamiselta ja oman kuvansa kiillottamiselta ehtii.

Jo koulusta muistat tuon kusettajan prototyypin, esikuvan, arkkiopportunistin, joka kokeissa lunttasi vastauksensa vieressään istuvilta, näpisti kotitehtävien vastaukset välitunneilla suoraan hikipinkojen työkirjoista kurmottaen kaikkia itseään huonompana tai alempiarvoisena pitämiään. Opettajille hän makeili aina omaa ulkokultaisuuttaan, oli niin ollakseen ja jos sattui joskus jäämään huijaamisestaan kiinni, toisteli jo äidinmaidossa kitusiinsa imemäänsä lausetta: ”Niinhän kaikki tekevät.”

Ihmissuhteissaan hän on aina ulosmitannut ulkonäöllään aina rusinat pullasta, kaiken hyvän minkä voi ja kysyttäessä perustellut toimintaansa sanomalla: ”Niinhän kaikki tekevät.” Tehnyt asioita vain ja ainoastaan itsensä ja oman etunsa vuoksi toisista välittämättä.

Hän on sitä, tätä ja tuota, näyttelee hyvää ja kaunista kaikille mutta ei suo kenellekään muulle kuin itselleen yhtään mitään. Ja kun häneltä kysytään miksi, hän vastaa samoin kuin aina: ”Niinhän kaikki tekevät.” Ensimmäisestä parkaisustaan synnytyssalissa viimeiseen henkoseensa tässä elämässä sama laulu, sama valhe.

Kun hänen sielunsa eräänä kauniina päivänä irtoaa tästä todellisuudesta ja kehosta, onko se että hänen mielestään kaikki muutkin ovat tehneet saman hänen toiminnastaan yhtään sen parempaa, oikeampaa tai hyväksyttävämpää? Oikeuttiko se ihmiselämän suurimman kusetuksen:”Niinhän kaikki tekivät.”

Niinköhän?

Vedenjakajalla,

IE

Kuva: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Vedenjakajalla Facebookissa: https://facebook.com/Vedenjakajalla

Vedenjakajalla Instagramissa: https://instagram.com/vedenjakajalla

Vedenjakajalla-kotisivu: https://vedenjakajalla.fi